domingo, 28 de febrero de 2016

Persiana motoritzada

Una persiana és un element mecànic que normalment es col·loca a l'exterior o interior d'un balcó o finestra per protegir les habitacions de la llum o la calor.
Les persianes poden fabricar-se de diferents materials, encara que els més utilitzats són el PVC i l'alumini són els més populars per la seva lleugeresa i la resistència al deteriorament.
La persiana presenta  un doble moviment d'obertura i tancament, que pot ser enrotllable, veneciana, de taules verticals o plegables, corredissa, etc.
Els mecanismes més habituals per accionar una persiana són:

Motor: elèctric i accionat per polsadors o control domòtic
Cinta: És el sistema més usual i pot estar motoritzat dins al recollidor o a la politja
Manovella: Molt més lent que la cinta, si bé pot ser necessària si no hi ha lloc per al recollidor o bé la persiana és molt grossa i pesada
Corda: Enrotlla la persiana pel seu centre i es lliga a un lateral de la finestra

En la nostra casa utilitzarem persianes amb motor ja que així podrem motoritzar la pujada o baixa     d‘elles segons el moment del dia  per aprofitar la llum solar i calor(depenent la estació els paràmetres canvien )


Si bé cada tipus de persiana té diferents eficiències en les seves funcions com a barrera tèrmica, lumínica i sonora, en qualsevol cas a efectes tèrmics és  molt més eficient la utilització d'un tendal exterior que faci ombra a la finestra, evitant-se elevades temperatures a l'interior de l'habitació i obtenint un aire més fresc a l'entrada de la finestra.
A barcelona tenim molts llocs per comprar-ne però un dels mes populars i baix de preu és http://www.persianasweb.es/motorizacion-persianas/ 

sábado, 27 de febrero de 2016

placa solar

Placa solar

Una placa solar, o panell solar, és un dispositiu que transforma la radiació solar en energia elèctrica o bé en energia tèrmica. És doncs, un generador considerat pertanyent al grup d'energies renovables.
N'hi ha de grans magnituds, que poden generar energia per a un gran nombre de persones o fins i tot per a una ciutat sencera, i d'altres individuals, que l'aporten a només una família o unitat habitable. A Catalunya és possible vendre a la xarxa l'energia elèctrica generada per plaques solars pròpies.
El major avantatge és la sostenibilitat, no només perquè es tracta d'una energia neta i la font de la qual es considera inesgotable, sinó per què el sol és una font a la qual tenen accés la majoria de les persones, excepte, durant un temps de l'any, les que viuen als pols nord o sud. Se'n poden fer sistemes unifamiliars o petits, que no necessiten la gran infraestructura de les centrals tèrmiques o nuclears, per exemple, per la qual cosa és relativament senzill instal·lar-la a llocs aïllats o en països que disposin de grans pressupostos energètics. Es pot acoblar a sistemes de cogeneració.
Un inconvenient que actualment és impossible d'evitar tècnicament és que el rendiment depèn de la insolació, i que lògicament la demanda de calor és sempre major quan n'hi a més. Així, en una instal·lació  rendible, en hivern sempre és necessari el suport d'un altre tipus d'obtenció d'energia, i a la pràctica  fins i tot en estiu, alguns dies, també. Una setmana de pluja o amb el cel ennuvolat descarreguen  tota l'electricitat o calor acumulada. Un altre possible inconvenient, evitable, és que actualment hi ha moltes persones no  formades que proposen la instal·lació de plaques solars, sobretot a  nivell familiar i comercial (hotels, cases rurals, apartaments, etc.), que no conéixen prou la tecnologia i que poden instal·lar  una placa incorrecta o malament o no prou rendible ni tècnica ni econòmicament. Les instal·lacions  majors les calculen sempre enginyers especialitzats.
Un sistema fotovoltaic  (anomenats de vegades panells solars, encara que aquesta denominació inclou altres dispositius), estan formats per   un conjunt de cèl·lules fotovoltaiques que produeixen electricitat a partir de la llum que incideix sobre ells (energia solar). El paràmetre estandarditzat per a classificar la seva potència s'anomena potència pic, i es correspon amb la potència màxima que el mòdul pot  lliurar sota unes condicions estandarditzades, que són una radiació de 1000 W/m² i una temperatura de cèl·lula de 25ºC (és a dir, una temperatura ambient d'uns 5ºC). A temperatures ambientals superiors  a 5ºC el rendiment dels panells disminueix. Per exemple, als Països Catalans el  rendiment és un 10%  inferior a causa de les condicions climàtiques.
Les plaques fotovoltaiques es divideixen en:

·         Cèl·lules TFS
·         Cristal·lines
·         De concentració (panell termofotovoltaic):
·         Panell bifacial:
·         Amòrfones:




http://www.soliclima.com/cat/fotovoltaica.html

viernes, 5 de febrero de 2016

CONSTRUCCIÓ DE LA NOSTRE CASA BIOCLIMÀTICA DIA 3





DIA 3

Avui només començar la classe , hem fet una vista prèvia de com quedarien les parets en la nostra casa bioclimàtica. Ens hem adonat que una de les peçes necessita més allisament del que pensàvem.
En Xavi ha sigut l´encarregat d´allisarla ; i ho podem comprovar en aquesta imatge :





També en Joan ha estat treballant molt . Ell ha estat acabant d´allisar altres de les parets , que lis faltava un toc subtil d´allisat. 





Mentrestant en Lluis i el Narcís han estat una mitja hora , acabant de planejar el disseny definitiu de la nostra casa bioclimàtica , i diferents aspectes arquitèctonics que pot portar aquesta. El temps restant han estat ajudant als altres compayns i en ha començat a enganxar ( amb la cola )al sól les parets de la nostra casa bioclimàtica. Mentres que el Narcis ha començat el disseny d´un element decoratiu de la nostra casa bioclimàtica ( una vitrina ) . Aquí en tenim una foto : 




PD : Cal comentar que en principi anàvem a utilitzar la pistola de silicona , però com que no sortia suficient i es secava molt ràpid ; vam decidir que el més pràctic seria utilitzar la cola.

miércoles, 3 de febrero de 2016

CONSTRUCCIÓ DE LA NOSTRE CASA BIOCLIMÀTICA DIA 1-2


Iniciació de la construcció

DIA 1-2 

Fa 2 setmanes vam iniciar la construcció de la nostra nova casa Bioclimàtica .
Avui ja hem començat a treballar ( a tope ) tal com si veu en les imatges que ha fet al nostre company Joan. 




En la 1a foto és pot veure el Xavi treballant amb la lima per acabar d´allisar les parets de la nostra casa bioclimàtica.







Mentres en l´altra imatge , podem veure al Narcís fent medides del sól de la nostra casa bioclimàtica.I també al Xavi acabant de tenir les medides de les parets ( com es pot veure el Xavi está en totes parts) . 
Per últim , el Lluis esta tallant amb la serra de marqueteria algunes de les peces de la nostra casa bioclimàtica.

PD : En Joan s´encarrega de portar els materials i d´ajudar als de més en les seves tasques particulars.